Aπό το www.enet.gr

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Συλλήψεις και προσαγωγές στο Βύρωνα
Κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το θάνατο πολίτη από πυρά αστυνομικού


Σε 18 προσαγωγές, από τις οποίες οι 11 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια πορείας-διαμαρτυρίας για το θάνατο του 25χρονου Βορειοηπειρώτη, Νίκου Τότη, από πυρά αστυνομικού στις 16 Φεβρουαρίου, ύστερα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Βύρωνα.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις σε πλατείες του Βύρωνα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, στη μία συμμετείχαν αντιεξουσιαστές και αναρχικοί, ενώ στη δεύτερη, φορείς, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και αριστεριστές. Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, πραγματοποίησαν ξεχωριστές πορείες, που στη συνέχεια ενώθηκαν σε μία. Λίγη ώρα αργότερα, η πορεία πέρασε από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, όπου άγνωστοι έσπασαν τη βιτρίνα και σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ συγκεντρωμένων και ατόμων που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία και τα οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ζήτησαν την επέμβαση της αστυνομίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών και επιτέθηκαν στην ουρά της πορείας, διαλύοντας την. Οι διαδηλωτές σκόρπισαν στα γύρω στενά του Βύρωνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές, από τις οποίες οι 11 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με την κατηγορία της συμμετοχή σε επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ., τραυματίστηκαν 11 αστυνομικοί, που διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε επτά υπηρεσιακά δίκυκλα, πέντε κράνη και δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες

2 σχόλια:

to Katerina's blog είπε...

ακόμα να μάθουνε ότι είναι Τόντη και όχι Τότη...
τες πα μικρο το κακό....το μεγάλο κακό είναι η φθορά στο στόλο και στον εξοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ παπαπαπα ζημειάααα!!
Μα είναι δυνατόν εδώ χάθηκε άνθρωπος και εκείνη συζητάνε για τα κράνη ...(υπάρχει αυτό???)

τι να πω

" εδώ ο κόσμος καίγεται και το #@!& χτενίζεται "

Αntidrasex είπε...

Κατερίνα μου, νομίζεις ότι δεν ξέρουν πώς είναι το σωστό?
Η γραμμή όμως είναι "Τότης, Βορειοηπειρώτης". Δεν είναι δυνατόν το αθώο θύμα, υδραυλικός δουλευτής να είναι Αλβανός! Το "Αλβανός' για την δημοσιογραφία τους, συντάσσεται μόνο με το "κακοποιός".